Het ontstaan van Janssen Jobs

Het fundament voor Janssen Jobs werd gelegd in januari 2005 toen Roland Janssen zich onder de naam ‘Janssen transport & grondverzet’ inschreef bij de Kamer van Koophandel. Hij zette hiermee een succesvolle eerste stap want steeds meer bedrijven huurden Roland in waarna hij een uitzendbureau begon dat in september 2006 officieel werd geregistreerd. In de jaren hierna groeide zijn onderneming. In 2009 werd de eenmanszaak omgezet in de Janssen uitzend- en handelsonderneming bv. Om de handelsonderneming gestalte te geven werd er voor de verhuur onder meer een minigraver aangeschaft (zie verhuur).

Tijd voor verandering

In steeds meer CAO’s werd opgenomen dat bedrijven alleen maar mogen inhuren bij gecertificeerde bureaus, tijd dus voor verandering.
In mei 2015 kreeg Peter Wolters, die met acht jaar ervaring in de uitzend wereld zijn sporen had verdiend, de leiding over het operationele gedeelte van het uitzendbureau. De naam werd gewijzigd, een nieuw logo en een eigen website: Janssen Jobs was een feit.
Medio 2015 werden onze inspanningen gehonoreerd met het behalen van de NEN 4400-1 norm en de hiermee samenhangende registratie bij de Stichting Normering Arbeid. De halfjaarlijkse audits werden in 2019 omgezet naar jaarlijkse audits omdat er twee achtereenvolgende jaren geen afwijkingen werden geconstateerd.
In 2016 behaalde we het VCU certificaat (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Certificaat Uitzendbureaus), daarnaast werden we erkend leerbedrijf voor opleiding tot minigraver machinist.

In januari 2022 startte Janssen Jobs met de nieuwbouw van het bedrijfspand aan de Windmolenbosweg 16 te Haelen, dit werd noodzakelijk in verband met onze groei. Munco bouw heeft de ruwbouw verzorgd, de rest is allemaal in eigen beheer gegaan. Ruim een jaar later was het dan ook een feit; drie aparte bedrijfshallen en een kantoor. Nu staat ons niks meer in de weg om verder te groeien. Op 1 februari 2023 hebben we ons kantoor in gebruik genomen en behoorde het vanuit thuis werken tot het verleden en kunnen wij onze klanten ontvangen in ons schitterende bedrijfspand waar wij enorm trots op zijn.

Roland Janssen.

Roland is opgegroeid in Horn en woont hier tot op heden nog steeds.
Samen met zijn vrouw Sandra heeft hij twee kinderen, een zoon en een dochter.

Naast Roland zijn favoriete hobby’s werken en handbal is hij ook regelmatig in de sportschool te vinden.
In 2005 heeft hij besloten om naast zijn activiteiten in het grondverzet een uitzendbureau te starten.
Roland bleef en is nog steeds actief als kipper chauffeur, loader machinist of veegwagen piloot of kortom eigenlijk overal waar hij nodig is.

Ondanks de groei van zijn uitzendbureau is hij maar weinig op “kantoor” te vinden, want achter een computer zitten is niet zijn ding. Invallen bij klanten in het grondverzet blijft Roland zijn passie en daar leeft hij voor. Bij Roland is het doe maar normaal dan doe je gek genoeg en dat siert hem als mens.

Peter Wolters

Geboren en getogen in Horn, gelukkig getrouwd met Carin en vader van een zoon.
In zijn vrije tijd is hij actief als penningmeester van stichting “de Sjaopswei”, een carnavalsclub in Horn, is hij in de tuin te vinden of in de sportschool. Vakantie viert Peter met zijn gezin op de camping, met hun eigen caravan wel te verstaan.

Sinds 2007 is Peter actief in het uitzendwezen, begonnen als intercedent en nu werkzaam als officemanager bij Janssen Jobs. Hij behartigt de belangen van zijn medewerkers, gaat bij opdrachtgevers op bezoek en verwerkt de uren. Verder draagt hij zorg voor de certificering van Janssen Jobs.